Αρχική News 12χρονη έσωσε το 2χρονο ξαδερφάκι της από βέβαιο πνιγμό!

12χρονη έσωσε το 2χρονο ξαδερφάκι της από βέβαιο πνιγμό!

Μια 12χρονη προσκοπίνα του Γκρίνφιλντ τιμήθηκε με το μετάλλιο Ελευθερίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, αφού έσωσε ένα 2χρονο παιδάκι από βέβαιο πνιγμό.

Το γραφείο του γερουσιαστή Jim Tedisco αναφέρει ότι η Amelia Juracka βρισκόταν σε μια οικογενειακή συγκέντρωση όταν ο 2χρονος ξαδέρφός της γλύστρησε και έπεσε στην πισίνα του σπιτιού.

Η 12χρονη ενήργησε γρήγορα, καθώς ήταν η μόνη που είδε το παιδί να πέφτει στο νερό και αμέσως πήδηξε στην πισίνα για να το σώσει.

Ο 2χρονος φέρεται να είναι καλά στην υγεία του αν και είναι ακόμα τρομαγμένος από το περιστατικό. Όλη η οικογένεια δηλώνει βαθιά ευγνωμοσύνη στην 12χρονη και δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη γενναία πράξη της.

«Αυτό το κορίτσι απέτρεψε μια τραγωδία που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Η γρήγορη αντίδρασή της, αλλά και οι πρώτες βοήθειες που γνωρίζει ως πρόσκοπος βοήθησαν να σωθεί ένα μικρό παιδί. Είμαι υπερήφανος που απονέμω την ύψιστη τιμή της Γερουσίας, το Μετάλλιο Ελευθερίας στην Amelia, επειδή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», δήλωσε ο γερουσιαστής Jim Tedisco.

Πηγή:mama365.gr