Αρχική Γονιμότητα Κατάφερε να μείνει έγκυος στην Κύπρο στα 54 της μετά από 25...

Κατάφερε να μείνει έγκυος στην Κύπρο στα 54 της μετά από 25 χρόνια προσπάθειας – «Είναι απίστευτο»

Κατάφερε-να-μείνει-έγκυος-στην-Κύπρο-στα-54-της-μετά-από-25-χρόνια-προσπάθειας-–-«Είναι-απίστευτο»

Το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, απέκτησε στα 54 της χρόνια η Helen Dalglish, μετά από 25 χρόνια προσπάθειας μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, που κόστισε πάνω από 125 χιλιάδες δολάρια. Ακόμη και τώρα, η Helen όταν κοιτάζει την κόρη της, δυσκολεύεται να πιστέψει ότι τελικά τα κατάφερε. Η 54χρονη μητέρα με καταγωγή από τη Γλασκώβη της Σκωτίας, ζούσε με τον τότε σύζυγό της στην Κύπρο και πέρασε από 21 αποτυχημένους γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης, πριν τελικά καταφέρει να μείνει έγκυος στην κορούλα της η οποία γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Helen άρχισε να προσπαθεί να κάνει παιδί από τα 20 της χρόνια, ωστόσο μιλώντας στην εφημερίδα The Jerusalem Post, παραδέχθηκε ότι άρχισε να χάνει την ελπίδα της, μετά από τόσα χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών.

«Ακόμα και τώρα όταν την κοιτάζω δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι μητέρα. Είναι απίστευτο», δήλωσε. Στα 28 της χρόνια, άρχισε να προσπαθεί ξανά στην Κύπρο μαζί με τον σύζυγό της, χωρίς ωστόσο καμία επιτυχία. Τελικά οι δυο τους επέστρεψαν στη Σκωτία, όταν η Helen διαγνώστηκε με ένα «ανεξήγητο πρόβλημα γονιμότητας», αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεών της δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την πηγή της υπογονιμότητάς της. Η Helen δεν τα έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί. Πέρασε μάλιστα και τρεις αποβολές. Όσο εξαντλητικές κι αν ήταν ψυχολογικά και οικονομικά οι αποτυχημένες προσπάθειες, η Helen λέει ότι πάντα ήξερε μέσα της ότι έπρεπε να γίνει μητέρα.

«Αυτό που με κράτησε ήταν ότι έβλεπα το μωρό μου στα μάτια μου. Προσπάθησα να το αγνοήσω, μερικές φορές έλεγα στον εαυτό μου “σταμάτα να τιμωρείς τον εαυτό σου και να βάζεις το σώμα σου σε όλο αυτό”, γιατί κάθε προσπάθεια που αποτυγχάνει, καταστρέφεσαι. Είναι σαν θάνατος”. Θα έπεφτα σε κατάθλιψη για μερικές εβδομάδες, αλλά μετά θα έπαιρνα τον εαυτό μου και θα έλεγα ότι αν το θέλω, πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ», λέει και συγκλονίζει.

Μόνο μετά την επιστροφή της ίδιας και του σημερινού της συντρόφου στην Κύπρο, ήρθε τελικά το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, με τη βοήθεια ενός νέου κέντρου γονιμότητας. Μετά τη δεύτερή τους προσπάθεια σε κλινική στο νησί μας, η Helen κατάφερε να μείνει έγκυος.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι η Helen δεν λογάριαζε να μείνει στην Κύπρο για να κάνει την τελευταία θεραπεία, καθώς ο πατέρας της ήταν βαριά άρρωστος στη Σκωτία, μέχρι που στο τέλος έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο μετά από παράκληση της μητέρας της, η Helen αποφάσισε να μείνει στην Κύπρο και να προσπαθήσει για μία τελευταία φορά.

«Πριν πεθάνει ο μπαμπάς, ρώτησε τη μαμά τι θα μπορούσε να της στείλει από τον παράδεισο και εκείνη είπε “σε παρακαλώ, στείλε στην Helen ένα μωρό”. Είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας μου είχε κάποια σχέση με το θετικό αποτέλεσμα», κατέληξε.