Αρχική Family Fun Tips για ένα ευχάριστο καλοκαίρι με τα παιδιά μας

Tips για ένα ευχάριστο καλοκαίρι με τα παιδιά μας

tips-για-ένα-ευχάριστο-καλοκαίρι-με-τα-παιδιά-μας

Το καλοκαίρι, συνήθως χαλαρώνει όλο το πρόγραμμα της οικογένειας. Η μέρα είναι ήδη μεγαλύτερη και τα παιδιά έχουν μια μεγαλύτερη άνεση για βόλτες και παιχνίδι. Πως περνάμε ευχάριστα τα απογεύματά μας και τα Σαββατοκύριακα μας;

Της Νατάσας Ευριπίδου

Μετά τον Covid-19 είμαστε πλέον σοφότερες οι μαμάδες αφού ήδη έχουμε εφεύρει τρόπους για να απασχολούμε τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερα οι μαμάδες που δούλευαν από το σπίτι έχουν γίνει ειδήμονες στην εφευρετικότητα και σαφώς πολλές από εμάς έχουμε μάθει να μένουμε σπίτι και βρίσκουμε τρόπους διασκέδασης με τα παιδιά μας.

Δεν είμαι πολύ υπέρ της τηλεόρασης ή των ταμπλετών ως λύση απασχόλησης των παιδιών μας αλλά πολλές  φορές είναι μια εύκολη ιδέα απασχόλησης των παιδιών για να μαγειρέψεις ή να κάνεις καμιά δουλειά στο σπίτι.

Πάμε βόλτα.

Τα απογεύματα προσφέρονται για βόλτες στη φύση, ένα περπάτημα στη γειτονιά μια επίσκεψη σε μια φάρμα να δούμε τα ζώα και να μάθουμε στα παιδιά μας αρκετές πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα.

family walking autumn park 79295 6554

Πάμε θάλασσα

Μια επίσκεψη στη θάλασσα είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Ωστόσο κρύβονται αρκετοί κίνδυνοι που σίγουρα όλοι πρέπει να τους αποφύγουμε. Πάμε θάλασσα αρκετά πρωί ή αργά το απόγευμα. Η αντηλιακή προστασία επιβάλλεται όπως επίσης και το παιχνίδι στον άμμο αλλά πάντα με τα μάτια μας στραμμένα στα παιδία μας.

front view little boy beach playing 23 2148305407

Δραστηριότητες στο σπίτι.

Είναι γεγονός ότι σε πολλά παιδιά αρέσει να παίζουν με το νερό και τα χώματα. Καθίστε μαζί τους να φυτέψετε ή να ποτίσετε τα φυτά σας. Κι αν βραχούν, μην αγχωθείτε, θα δροσιστούν και θα κάνουν μπάνιο πριν κοιμηθούν. Προτείνω επίσης τη ζωγραφική ή τις κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και η φαντασία των παιδιών θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει όρια!  

children drawing playing carpet 23 2147797900

Μαγειρέψτε

Η μαγειρική είναι επίσης μια όμορφη δραστηριότητα για τα παιδιά μας. Γενικότερα τους αρέσει να αναμειγνύονται στις δουλειές του σπιτιού. Δώστε τους πρωτοβουλίες. Άστε τα να σας βοηθήσουν στο πλύσιμο των πιάτων, στο μαγείρεμα πάντα με προσοχή ίσως μιας συνταγής με σαλάτα που δεν χρειάζεται εστία μαγειρέματος ή ακόμη μιας συνταγής παρασκευής τρουφών ή κουλουριών προκειμένου να πλάσουν τη ζύμη. Ξέρω η κουζίνα σας θα αναστενάξει αλλά σημασία έχει ο πολύτιμος χρόνος που θα περάσετε με τα παιδιά σας.

 beautiful mother blue shirt apron is preparing fresh vegetable salad home 1157 13941

Αγάπη – Κατανόηση – Υπομονή.

Τα τρία κλειδιά για να περάσετε ευχάριστα τα καλοκαιρινά σας απογεύματα αλλά και τις διακοπές σας με τα παιδιά σας, είναι οι έννοιες αγάπη, κατανόηση και υπομονή. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές εκρήξεων και από τις δύο πλευρές αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να παίρνουμε βαθιές ανάσες και να παίζουμε ξανά και ξανά το παιγνίδι που λέγεται γονεϊκότητα. Άλλωστε γονιός γίνεσαι κάθε μέρα και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά θα αναπολείς κάθε παιδική τους ανάμνηση!