Πώς να διακοσμήσετε δημιουργικά το παιδικό δωμάτιο.

«Το δωμάτιο του παιδιού μας, είναι το μυαλό και η ηρεμία του».

Αυτή η δήλωση είναι εξαιρετικά αληθινή και επομένως πρέπει να δημιουργήσουμε μια αισθητικά ευχάριστη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο.

 

Σημαντικό είναι το παιδικό δωμάτιο, να έχει πολλά παιχνίδια, να είναι φωτεινό, και πάντα τακτοποιημένο.

Γιατί είναι σημαντική η ωραία διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο;

 

Αφήνει τη φαντασία του παιδιού μας ελεύθερη Ως μεγάλοι, το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι ένα κρεβάτι και ένα σεντόνι. Αλλά η κόρη μας βλέπει το κρεβάτι της ως το κάστρο της και ο γιος μας θεωρεί ότι τα σεντόνια του είναι η κάπα ενός υπερήρωα.

Η καλλιέργεια της φαντασίας είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη των ψυχολογικών ικανοτήτων του παιδιού.

Επομένως, το να δίνουμε προσοχή στις προσωπικές προτιμήσεις των παιδιών μας, θα ενθαρρύνει πολύ την φαντασία τους, και την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων.

Επίσης, το να ακούμε τα θέλω και το γούστο των παιδιών μας για το δωμάτιό τους, αυτό θα τα κάνει να αισθάνονται ότι οι ιδέες τους γίνονται αποδεκτές και θα είναι πιο σίγουρα να εκφράσουν τις απόψεις και τα συναισθήματά τους.

Δώστε τους λοιπόν ισότιμη συμμετοχή στο να αποφασίσουν τι θα μπει στο δωμάτιό τους. Κάντε τους μερικές ερωτήσεις για να καταλάβετε αν ξέρουν τι θέλουν. Έχει το παιδί σας αγαπημένο χρώμα, αγαπημένο ζωάκι, αγαπημένο σούπερ ήρωα, ή αγαπημένη ταινία; Τους δίνει χώρο να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους

Τι είναι πιο ενοχλητικό από το να βρίσκεις πιτσιλισμένη μπογιά πάνω από σημαντικά έγγραφα στο δωμάτιο του γραφείου ή να πατάς τουβλάκια ενώ πηγαίνεις να χαλαρώσεις στο σαλόνι; Λοιπόν, τα παιδιά μας χρειάζονται προφανώς έναν ειδικό χώρο για να πραγματοποιήσουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες με οργανωμένο τρόπο.

Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί δημιουργώντας έναν κενό χώρο στη μέση του παιδικού δωματίου τους όπου μπορούν να παίξουν με τα παιχνίδια τους ή να κάνουν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Τέλος, η δημιουργία εύκολα προσβάσιμων ντουλαπιών αποθήκευσης που να περιέχουν τα παιχνίδια και τις μπογιές τους, μπορεί να τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με αυτές τις δραστηριότητες.

Πηγή:mothersblog.gr