Μπορεί το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών με το σχολείο, τα μαθήματα, τη μελέτη και τις δραστηριότητες να κούρασε μικρούς και μεγάλους, ωστόσο και το καλοκαίρι μπορεί να κρύβει αγχωτικές στιγμές, ιδιαίτερα όταν οι γονείς συνεχίζουν τη δουλειά τους. Όλα όμως το καλοκαίρι μπορούν να είναι λίγο πιο ανέμελα και ο ρυθμός της εποχής επιβάλλει χαλάρωση και διασκεδαστικές στιγμές για όλους. Ευτυχώς υπάρχουν και low budget τρόποι για να είστε όλοι χαρούμενοι και το καλοκαίρι να αρχίσει ήδη πριν από τις επίσημες διακοπές…

Summer camp

Μια επιλογή για εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν τον χρόνο να απασχολήσουν αλλιώς τα παιδιά τους και δεν έχουν βοήθεια από παππούδες. Κάτι που μπορεί να απασχολήσει τα πρωινά του καλοκαιριού το παιδί σας, να κάνει νέες γνωριμίες και να περάσει δημιουργικά! Υπάρχουν όλων των ειδών οι επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Θερινό σινεμά

Ένα τεράστιο κουτί ποπ κορν κάτω από τα αστέρια μιας όμορφης καλοκαιρινής νύχτας είναι πάντοτε μια καλή πρόταση για την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονιών τους! Επιλέξτε μια παιδική οικογενειακή ταινία και περάστε υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές!

Θάλασσα

Τα παιχνίδια στη θάλασσα είναι πάντα διασκεδαστικά και αναζωογονητικά! Μια μονοήμερη εκδρομή ή καθημερινές αποδράσεις, αν είστε κοντά στη θάλασσα, αποτελούν την καλύτερη πρόταση του καλοκαιριού για όλη την οικογένεια. Προσοχή όμως! Ο ήλιος. Όσο ευεργετικός είναι τόσο μπορεί να φανεί και επικίνδυνος και πρέπει να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να είστε πάντα ασφαλείς.

Δραστηριότητες στο σπίτι

Πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών είναι απαραίτητο να εφοδιαστείτε με σημαντικά εργαλεία και υλικά που θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα.

Μπλοκ ζωγραφικής, νερομπογιές, μαρκαδόροι, πλαστελίνες, καμβάδες, παζλ, παιχνίδια με δραστηριότητες, κατασκευές, σαπουνόφουσκες και ό,τι άλλο φανταστείτε. Μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσουν καθημερινά ή να μη δείχνουν ενδιαφέρον στην αρχή αλλά πάντα είναι καλό να υπάρχουν σε ημέρες βαρεμάρας όπου θα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται για να βγάλουν τη δημιουργική τους πλευρά. Μην ξεχάσετε και κάποια οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια για να απασχολήστε και εσείς μαζί τους κάποια απογεύματα των διακοπών!

Πηγή:childit.gr