Αρχική Εγκυμοσύνη Το σώμα μου μετά τον τοκετό δεν ήταν «ελαττωματικό», αλλά πανέμορφο!

Το σώμα μου μετά τον τοκετό δεν ήταν «ελαττωματικό», αλλά πανέμορφο!

Το-σώμα-μου-μετά-τον-τοκετό-δεν-ήταν-«ελαττωματικό»,-αλλά-πανέμορφο!

Το σώμα μετά την γέννα αλλάζει δραματικά και πολλές φορές, μπορεί αυτό να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας. Ξαφνικά είναι πιο πλαδαρό, με σημάδια και σημεία που ακολουθούν τον νόμο της βαρύτητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αυτό είναι φυσιολογικό και όπως λέει και η μαμά αυτή στο παρακάτω κείμενο, μπορεί να μην επανέλθει ποτέ αλλά θα το αγαπήσουμε.

 

«Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος στο πρώτο μου παιδί περίμενα πώς και πώς να φουσκώσει η κοιλίτσα μου για να δείξω σ’ όλο τον κόσμο την ευτυχία μου. Καθώς οι μήνες περνούσαν χαιρόμουν να βλέπω τις αλλαγές στο σώμα μου, γιατί σηματοδοτούσαν τον ερχομό του μωρού μου. Ήμουν εκστασιασμένη!

Αυτή η χαρά όμως τελείωσε με το που γέννησα και είδα ότι το σώμα μου ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Ξαφνικά σταμάτησα να σκέφτομαι ότι σε αυτό το σώμα μεγάλωνε και αναπτυσσόταν το μωρό μου. Μου φαινόταν άσχημο, γεμάτο ατέλειες. Σ’ αυτό φυσικά δεν βοηθούσαν και οι φωτογραφίες μαμάδων που έβλεπα στο ίντερνετ να ποζάρουν με το τέλειο σώμα τους και τα μωρό τους.

Κανείς δεν με είχε προειδοποιήσει ότι μετά τη γέννα θα συνέχιζα να φοράω ρούχα εγκυμοσύνης. Δεν μου είχαν πει ότι θα έχω ραγάδες ακόμη και στο στήθος, τους μηρούς ή τα οπίσθια. Ούτε φυσικά το πόσο θα έπεφτε το στήθος μου, καθώς ξεπρηζόταν. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου φαινόταν φυσιολογικό. Είχα μια άλλη (λανθασμένη) εικόνα στο μυαλό μου και η δική μου με πλήγωνε. Με κοίταζα στον καθρέφτη και προσπαθούσα να πνίξω τους λυγμούς μου στα δοκιμαστήρια για να μην ακουστώ.

 

Συνέχεια στο mama365.gr