Αρχική Εγκυμοσύνη Η Nike άλλαξε στάση απέναντι στις έγκυες αθλήτριες

Η Nike άλλαξε στάση απέναντι στις έγκυες αθλήτριες

Η-nike-άλλαξε-στάση-απέναντι-στις-έγκυες-αθλήτριες

Η έξι φορές χρυσή Ολυμπιονίκης του στίβου Allyson Felix, ανακοίνωσε ότι οι αθλήτριες «δεν θα τιμωρούνται πλέον οικονομικά επειδή θα κάνουν παιδί», αφού η Nike άλλαξε, κατόπιν πολλών πιέσεων, τις συμβάσεις για τις εγκύους αθλήτριες.

Την επιστολή που της έστειλε η Nike η πρωταθλήτρια των σπριντ τη μοίρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί η 33χρονη αμερικανίδα αθλήτρια λέει ότι η Nike δεν θα εφαρμόσει καμία μείωση που σχετίζεται με την επίδοση για 18 μήνες αν μία αθλήτρια μείνει έγκυος.

51318393 10161406582185252 3491404457088909312 n

Οπως αναφέρει το BBC, η Nike έγραψε: 
«Οι αθλήτριες και οι εκπρόσωποί τους θα αρχίσουν να λαμβάνουν γραπτή επιβεβαίωση επιβεβαιώνοντας την επίσημη πολιτική υπέρ της εγκυμοσύνης της Nike για ελίτ αθλήτριες. Επισημοποιούμε την πολιτική μας που τυποποιεί την προσέγγισή μας σε όλα τα αθλήματα για να εξασφαλίσουμε ότι καμία αθλήτρια δεν επηρεάζεται αρνητικά οικονομικά με την εγκυμοσύνη, η πολιτική έχει πλέον επεκταθεί για να καλύψει 18 μήνες».

Η αθλήτρια τόνισε πως η Nike ήθελε να της πληρώσει 70% λιγότερο του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιό της αφού γεννούσε την κόρη της, Camryn, τον περασμένο Νοέμβριο.

gettyimages 831119212 1280x720

Γράφοντας στους Times της Νέας Υόρκης, η Allyson Felix δήλωσε: «*Ζήτησα από τη Nike να εγγυηθεί με σύμβαση ότι δεν θα με “τιμωρούσε” αν δεν έκανα τις καλύτερες εμφανίσεις μου στους μήνες που περιβάλλουν τον τοκετό. Ηθελα να θέσω ένα νέο πρότυπο, αν εγώ, μία από τους πιο εμπορικές αθλήτριες της Nike, δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτές τις εγγυήσεις, ποιος θα μπορούσε;»

Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, η Felix δημοσίευσε μια εικόνα της επιστολής και σχολίασε πως «οι φωνές μας έχουν εξουσία. Η Nike έχει προσχωρήσει στην επίσημη και με σύμβαση παροχή μητρικής προστασίας στους αθλητές που χορηγούν. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές δεν θα είναι πλέον οικονομικά καταδικασμένοι για το παιδί τους»*.

felix allyson 2015 800x500

Η αθλήτρια των σπριντ επέστρεψε στους αγώνες για πρώτη φορά σε 13 μήνες τον Ιούλιο στο Εθνικό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Μετά από τη συνάντηση, αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τη Nike και ξεκίνησε επαφές με την αθλητική γυναικεία εταιρεία Athleta.

Πηγή