Αρχική Εγκυμοσύνη 5 απροσδόκητα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν είστε έγκυος

5 απροσδόκητα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν είστε έγκυος

Μαλλιά παντού, μετεωρισμός κοιλίας αλλά και υπερευαίσθητη όσφρηση.

Εάν περιμένετε μωρό, μπορεί να είστε ήδη ψυχικά προετοιμασμένες για εξάντληση, ναυτία και αύξηση βάρους καθώς το σώμα σας προετοιμάζεται για τον τοκετό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβούν κάποια ενοχλητικά και ίσως σοκαριστικά πράγματα ειδικά εάν είστε πρώτη φορά μαμά .
Θα αναλυθούν, λοιπόν, μερικές από τις πιο περίεργες αλλαγές που μπορεί να βιώσει το σώμα σας ενώ είστε έγκυος.

1. Μαλλιά παντού

Όχι μόνο οι ορμόνες εγκυμοσύνης κάνουν τις τρίχες στο τριχωτό της κεφάλης σας να μακραίνουν ή να γίνονται πιο πυκνές, αλλά μπορεί να «μεγαλώσουν» τρίχες σε μέρη που δεν τα είχατε προηγουμένως. Μερικές γυναίκες βγάζουν τρίχες στο στήθος, στα χέρια, στις θηλές τους ή ακόμα και στο πρόσωπό τους. Ευτυχώς, αυτή η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα πιθανότατα θα πέσει όταν οι ορμόνες σας επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

2. Αλλαγή στο νούμερο παπουτσιών

Τα πόδια μπορεί να διογκωθούν από την αύξηση του σωματικού βάρους και την κατακράτηση υγρών. Οι ορμόνες που βοηθούν τις αρθρώσεις να χαλαρώσουν κατά τον τοκετό επηρεάζουν τις καμάρες των ποδιών. Μερικές φορές, μάλιστα, επιμηκύνοντας τα πόδια σας κατά ένα ολόκληρο μέγεθος παπουτσιού. Μερικές φορές αυτή η αλλαγή είναι μόνιμη.

3. Τυμπανισμός ή μετεωρισμός κοιλίας

Εάν τα μεγαλύτερα πόδια και οι τρίχες του σώματος δεν σας κάνουν να νιώθετε πιο ελκυστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , η αύξηση του μετεωρισμού σίγουρα θα μπορούσε! (Προφανώς και αστειευομάστε) Η εγκυμοσύνη προκαλεί ορμονικές εξάρσεις που μπορεί να επιβραδύνουν τη γαστρεντερική οδό, με αποτέλεσμα μερικές φορές να χάσετε τον έλεγχο του σφιγκτήρα σας. Πώς θα βελτιώσετε την κατάστασή σας; Κάνοντας λίγη άσκηση και αποφεύγοντας τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αέρια, όπως φασόλια και ανθρακούχα ποτά .

4. Υπερευαίσθητη όσφρηση

Η όσφρηση βελτιώνεται πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι μυρωδιές αρωμάτων και τροφίμων μπορεί να σας τρελαίνουν και μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι μυρίζουν πράγματα που δεν υπάρχουν καν. Αυτή η αυξημένη ευαισθησία οφείλεται κυρίως στις ορμόνες και στην αυξημένη ποσότητα αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα.

5. Ζωντανά όνειρα

Αν και συνήθως δεν θυμάστε κάθε λεπτομέρεια των ονείρων, αυτό μπορεί να αλλάξει αφού μείνετε έγκυος. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης επηρεάζουν επιπλέον τα συναισθήματα και την ικανότητα επεξεργασίας πληροφοριών που μπορεί να προκαλέσουν πιο έντονα αλλά και πολύχρωμα όνειρα. Αυτό ίσως αποτελεί και σημάδι του τρόπου σκέψης σας για τυχόν άγχος και ανασφάλεια που μπορεί να έχετε εκείνη την περίοδο.

Πηγή:mothersblog.gr