Αρχική Bebelicious Τι τρώμε στην παραλία; Tips για δροσερά και χορταστικά σνακς που δεν...

Τι τρώμε στην παραλία; Tips για δροσερά και χορταστικά σνακς που δεν φουσκώνουν!

Τι-τρώμε-στην-παραλία;-tips-για-δροσερά-και-χορταστικά-σνακς-που-δεν-φουσκώνουν!

Υπάρχουν διάφορες “φυλές” της παραλίας, όπως χιουμοριστικά τις αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα!

 

Αυτοί που πάνε για να επιδείξουν το ωραίο σώμα τους, οι ενοχλητικοί με τις ρακέτες μέσα στον κόσμο, οι μαμάδες με τα παιδάκια που τρώνε συνεχώς φρούτα, αυτοί που κοιμούνται στις ξαπλώστρες… Αλλά αν αφήσουμε κατά μέρος τα αστεία και ασχοληθούμε με τα σοβαρά, η παραλία έχει κάποιους υγιεινιστικούς κανόνες που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Πρώτα από όλα όταν πρόκειται να κολυμπήσουμε, μικροί και μεγάλοι, δεν πρέπει να έχουμε φάει και δεν πρέπει να έχουμε πιει αλκοόλ τουλάχιστον 2 ώρες πριν. Άρα, όσα θα αναφέρουμε πιο κάτω στο άρθρο μας ως σνακ κατάλληλα για την παραλία, δεν πρέπει να καταναλώνονται πριν από την κολύμβηση, αλλά αφού έχουμε κάνει την τελευταία μας βουτιά και πρόκειται να χαλαρώσουμε στην ξαπλώστρα μας…

Τα πιο κατάλληλα σνακ για αυτήν την περίπτωση είναι:

-Το απλό, ταπεινό τοστ με σκέτο τυρί ή τυρί και ζαμπόν. Είναι νόστιμο, χορταστικό και δεν μας φουσκώνει.

Μια φρουτοσαλάτα με καθαρισμένα τα φρούτα ώστε να μην φουσκώσουμε από τους φλοιούς.

Κρακεράκια με λίγο αλάτι. Στην ζέστη το λίγο αλάτι επιβάλλεται (αν δεν έχουμε πρόβλημα με την καρδιά μας και συμφωνεί ο γιατρός) καθώς βοηθά στο να παραμένουμε ενυδατωμένοι και να μην “πέφτει” πολύ η πίεσή μας.

Smoothies– Ένα μεγάλο ποτήρι με λαχανικά, φρούτα, γιαούρτι, παγωτό και ό,τι άλλο μπορεί να περιέχει ένα smoothie αποτελεί από μόνο του ένα χορταστικό και δροσιστικό γεύμα για την παραλία.

Στην παραλία είναι καλό να αποφεύγουμε τα κανονικά γεύματα με σάλτσες, λάδια κλπ καθώς αφενός δεν είναι ποτέ πολύ καθαρός ο περιβάλλον χώρος για να στήνουμε κανονικό φαγητό (ειδικά όταν υπάρχει λεπτή άμμος), αφετέρου θα φουσκώσουμε και δεν θα υπάρχει πια κανένα νόημα να παραμείνουμε στην παραλία