Αρχική Baby Boom Πότε το μωρό πρέπει να αρχίσει να κοιμάται στο δωμάτιό του;

Πότε το μωρό πρέπει να αρχίσει να κοιμάται στο δωμάτιό του;

Πότε-το-μωρό-πρέπει-να-αρχίσει-να-κοιμάται-στο-δωμάτιό-του;

Με λίκνο δίπλα στο κρεβάτι ή στην κούνια από νωρίς;

Υπάρχουν κάποιοι τυχεροί γονείς που έχουν αρκετό χώρο ώστε να κοιμούνται εκείνοι- η μαμά συνήθως που θηλάζει-δίπλα στην κούνια ή το λίκνο του μωρού τους πρώτους μήνες. Κι υπάρχουν κι εκείνα τα μωρά που θέλουν αρκετά σύντομα να κοιμηθούν μόνα τους στο δωμάτιό τους. Όλοι οι υπόλοιποι αργά ή γρήγορα αναρωτιούνται «Πότε πρέπει το μωρό να πάει στο δωμάτιό του;».

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής οι γονείς πρέπει να μοιράζονται το δωμάτιο –όχι το κρεβάτι- με το μωρό για τους πρώτους έξι μήνες μέχρι και τους 12 μήνες, για να μειωθεί ο κίνδυνος  για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Οι οδηγίες, αυτές, βέβαια αλλάζουν συνεχώς με την τελευταία έρευνα να βρίσκει ως ιδανική στιγμή για την «μετακόμιση» τους 4 μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα τα περισσότερα μωρά μπορούν να κοιμηθούν μόνα τους στους 4 μήνες ενώ μέχρι τους 9 μήνες όλα τα μωρά κοιμούνται καλύτερα στην κούνια τους. Τα μωρά που μαθαίνουν νωρίς να κοιμούνται μόνα τους, κοιμούνται  και περισσότερες ώρες το βράδυ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξάλλου, ο κίνδυνος για SIDS μειώνεται πολύ μετά τους 6 μήνες.

 

Πηγή: giatimama.gr