Αρχική Baby Boom «Προίκα του Μωρού» – Τι περιλαμβάνει και ποιοι τη δικαιούνται;

«Προίκα του Μωρού» – Τι περιλαμβάνει και ποιοι τη δικαιούνται;

«Προίκα-του-Μωρού»-–-Τι-περιλαμβάνει-και-ποιοι-τη-δικαιούνται;

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι από την ημερομηνία εφαρμογής του Έργου «Προίκα του Μωρού» τον Δεκέμβριο 2017 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 επωφελήθηκαν συνολικά 1.235 οικογένειες, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται μέχρι στιγμής στο €1.197.890.

Το Έργο υλοποιείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο τη μείωση της υλικής στέρησης και τον περιορισμό του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών, μέσω της δωρεάν παροχής καθορισμένων βασικών καταναλωτικών αγαθών και της επιδίωξης Συνοδευτικών Μέτρων που αφορούν κυρίως στην καθοδήγηση και δικτύωση με σημαντικές υπηρεσίες.

Δικαιούχοι είναι οικογένειες με παιδί/παιδιά που γεννήθηκε/γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 και οι οποίοι είναι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα βάσει σχετικής έκθεσης αρμόδιου κοινωνικού λειτουργού.

Το πακέτο της Προίκας του Μωρού περιλαμβάνει βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως εξοπλισμό, λευκά είδη, βρεφικές πάνες και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για μωρά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη σχετική αίτηση από τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών ή και από την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες στα κατά τόπους γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, όπως καθορίζεται και στα έντυπα των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος της Κύπρου για την «Επισιτιστική ή/και Βασική Υλική και Συνδρομή».