Αρχική Baby Boom Πάνες με τοξικές ουσίες – Έλεγχοι παγκοσμίως για πρώτη φορά

Πάνες με τοξικές ουσίες – Έλεγχοι παγκοσμίως για πρώτη φορά

Πάνες-με-τοξικές-ουσίες-–-Έλεγχοι-παγκοσμίως-για-πρώτη-φορά

Ένας συνδυασμός τοξικών ουσιών, περιλαμβανομένης της γλυφοσάτης εντοπίστηκαν σε βρεφικές πάνες που κυκλοφορούν στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το οργανισμό για την προστασία της υγείας στη Γαλλία, κάποια από τα χημικά υπερβαίνουν τα όρια επικινδυνότητας.

Η Anses υποστήριξε ότι αυτοί οι έλεγχοι έγιναν για πρώτη φορά παγκοσμίως.

«Bρήκαμε δεκάδες ουσίες οι οποίες ξεπέρασαν το επιτρεπτό όριο. Αυτές οι ουσίες έχουν να κάνουν είτε με αρώματα τα οποία η βιομηχανία σκοπίμως χρησιμοποιεί κυρίως για λόγους μάρκετινγκ, είτε ουσίες οι οποίες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους ». επεσήμανε ο Ζεράρ Λαφάργκ, υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας στον χώρο Εργασίας

Η έρευνα παραδόθηκε στις αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες, με την κυβέρνηση να δίνει 15 ημέρες διορία στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν το νέο τους πλάνο, στο οποίο δεν θα γίνεται χρήση τοξικών ουσιών .

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους γονείς. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών. Το βλέπουμε αυτο γιατι όλα τα μωρα φορούν πάνες. Οπότε δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος», τόνισε η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ανιές Μπουζίν.

Ωστόσο τα ευρήματα έχουν θορυβήσει τους καταναλωτές.

«Ανησυχούμε, αλλά όταν πρόκειται για μωρά είναι ακόμα πιο επικίνδυνο»., λέει μία μητέρα ενώ μία άλλη προσθέτει: «Είναι πολύ ανησυχητικό. Είναι μωρά. Δεν είναι μόνο πάνες. Υπάρχουν πολλά χημικά και πιστεύω ότι είναι κακό για τα παιδιά»

Η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της συγκεκριμένης βιομηχανίας είναι ότι περισσότερα από τρία δις πάνες χρησιμοποιούνται από γονείς κάθε χρόνο χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

By: Euronews.com