Αρχική Baby Boom Ούτε για ένα λεπτό! Δεν αφήνουμε ποτέ ένα μωρό στο αυτοκίνητο

Ούτε για ένα λεπτό! Δεν αφήνουμε ποτέ ένα μωρό στο αυτοκίνητο

Ούτε-για-ένα-λεπτό!-Δεν-αφήνουμε-ποτέ-ένα-μωρό-στο-αυτοκίνητο
Oι κίνδυνοι που παραμονεύουν όταν αφήνουμε τα παιδιά μόνα τους στο αυτοκίνητο

Ο νούμερο 1 κίνδυνος όταν αφήνουμε τα παιδιά μόνα τους στο αυτοκίνητο είναι η θερμοπληξία. Μάλιστα, κυρίως κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, ο κίνδυνος για θερμοπληξία και θάνατο του παιδιού στο αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά μεγάλος, ακόμη και όταν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοικτά.

Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει 20 βαθμούς σε μόλις 10 λεπτά και 40 βαθμούς μέσα σε μία ώρα, όταν τα παράθυρα είναι κλειστά! Ακόμη, όμως, και με ανοιχτά παράθυρα, τα παιδιά διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο καθώς η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει σε επικίνδυνα και θανατηφόρα επίπεδα.

Καλό είναι, λοιπόν, οι γονείς αλλά και όλοι οι ενήλικες που έχουν υπό την επίβλεψή τους τα παιδιά να γνωρίζουν ότι, εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας, μπορούν να συμβούν πολλά τα οποία μπορεί να θέσουν τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο όταν βρίσκεται μέσα σε ένα όχημα.
Να θυμάστε:

Ποτέ μην αφήνετε ένα παιδί μόνο του σε αυτοκίνητο, έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ακόμη και εάν τα παράθυρα είναι λίγο ανοικτά ή το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί, και πάλι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Τα σημεία που δείχνουν ότι ένα παιδί έχει υπερθερμία ή θερμοπληξία είναι η έντονη ερυθρότητα, η αύξηση θερμότητας του, το υγρό ή ξηρό δέρμα, η απουσία εφίδρωσης, ο έντονος και γρήγορος σφυγμός, ή αντίθετα ο αδύνατος και αργός σφυγμός, οι αναγούλες και η περίεργη ή συγχυσμένη συμπεριφορά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο προσπαθήστε να δροσίσετε το παιδί και καλέστε αμέσως τις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής περίθαλψης της περιοχής σας.

 
Πηγή Pediamed