Αρχική Baby Boom «Η φροντίδα του παιδιού δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση»

«Η φροντίδα του παιδιού δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση»

«Η-φροντίδα-του-παιδιού-δεν-είναι-αποκλειστικά-γυναικεία-υπόθεση»

Ο Αλέξης Καμούγιαρος από τη Λευκωσία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι 30 ετών, σπούδασε Business Management, εργάστηκε σε αρκετές εταιρείες, ωστόσο πριν μερικούς μήνες -μόλις ήρθε στον κόσμο ο γιός του- αποφάσισε να αφήσει εντελώς τη δουλειά του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη φροντίδα του μικρού Κυριάκου.

Όπως λέει ο ίδιος στη CITY, «έπρεπε να προχωρήσω επαγγελματικά, κάνοντας μεταπτυχιακό, κάτι που είχα αναβάλει για αρκετό καιρό. Αυτό, παράλληλα με την ανάγκη να φροντίσουμε το μωρό, είτε με βρεφοκομικό σταθμό είτε με νταντά, με ώθησε στο να αφήσω τη δουλειά μου. Θέλαμε το παιδί να μεγαλώνει με έναν από εμάς, αφού ήταν πολύ μικρό για να πάει σε σταθμό. Έτσι πήρα την απόφαση».

Η γυναίκα του, Κλαίρη, εργάζεται ως κλινική ψυχολόγος σε ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσει εκείνη τη δουλειά της εξ ου και αποφάσισε να το κάνει ο Αλέξης.

53649988_854417398241626_4809766723253174272_n.jpg

 Λείπει αρκετές ώρες η γυναίκα του. Συνήθως μπαίνει σπίτι μετά τις 7 το απόγευμα.

Όταν τον ρώτησα πώς περνάει τον χρόνο του με το μωρό, μου απάντησε πως κάνουν τα πάντα μαζί. «Παίζουμε, χορεύουμε, πάμε βόλτες, υπεραγορά, για καφέ. Κυριολεκτικά, μπορούμε να πάμε παντού μαζί, φτάνει να είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, αφού ένα μωρό έχει συγκεκριμένες ανάγκες και αντοχές».

53413538_610456829402071_8558281584971612160_n.jpg

Η πιο μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζει όταν προσέχει το παιδί του, όπως μας λέει, είναι η έλλειψη προσωπικού χρόνου, ενώ υπάρχει και κάποιος περιορισμός στις μετακινήσεις.

Ωστόσο, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει στη φροντίδα του παιδιού επειδή είναι άντρας. Ωστόσο, κάποιες φορές έτυχε να ζητήσει βοήθεια από τρίτο άτομο, καθώς μερικές μέρες τις θεωρεί πιο δύσκολες από άλλες.

«Η φροντίδα του παιδιού δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση» λέει ο Αλέξης. «Πρέπει να το ζεις και να μην το θεωρείς αγγαρεία. Εξαρτάται όμως, από το πόσο πολύ κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το παιδί του, είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα! Πάντως, είναι μια εμπειρία μοναδική το μεγάλωμα του παιδιού».

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ένας άντρας φαίνεται να υπερτερεί, καθώς τον βοηθούν οι σωματικές του αντοχές. «Ένας άντρας μπορεί να κρατήσει πιο πολλές ώρες το μωρό, ή να φορτώνει τσάντες, καρότσι και ταυτόχρονα να κρατάει το παιδί».

Οι φίλοι και οι γνωστοί του εκπλήσσονται μόλις τους λέει ότι φροντίζει αυτός το παιδί. «Κάποιοι δυσκολεύονται να το πιστέψουν, άλλοι απλώς το δέχονται με δόσεις αμφιβολίας».