Αρχική News Μωράκι θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια σπίτι μετά από 320 μέρες...

Μωράκι θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια σπίτι μετά από 320 μέρες νοσηλείας

Μετά από 320 ημέρες νοσηλείας, περισσότερες από 20 επεμβάσεις και μια τρομακτική στιγμή όταν σταμάτησε να αναπνέει στην αγκαλιά του πατέρα του, ένα μωράκι από το Helensburgh παίρνει επιτέλους  εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο μικρούλης Stephen Camile Mbunzama θα περάσει τα πρώτα του γενέθλια στο σπίτι, ένα ορόσημο που η μαμά και ο μπαμπάς του ανησυχούσαν ότι ίσως δεν δουν ποτέ.

To αγοράκι γεννήθηκε στο Royal Alexandria Hospital στις 26 Αυγούστου 2023 και ενώ αρχικά όλα φαίνονταν καλά, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την αναπνοή και τη σίτιση τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Μεταφέρθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο για Παιδιά στο Southside της Γλασκώβης, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε ένα κολπικό διαφραγματικό ελάττωμα στην καρδιά του και δύο μικρές καρδιακές οπές – αν και κανένα από αυτά δεν ήταν ο λόγος για τη μακρά παραμονή του στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει τραχειοβρογχομαλακία (TBM), μια σπάνια πάθηση όπου ο ιστός της τραχείας είναι ασυνήθιστα μαλακός και αδύναμος. Έχει λαρυγγική σχισμή, γεγονός που αυξάνει την πολυπλοκότητα της κατάστασής του.

Το αγοράκι πέρασε 11 μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και έδωσε τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα, σε μια χειρουργική επέμβαση διαπιστώθηκε ότι αρκετά τμήματα του λεπτού εντέρου του μικρού ήταν νεκρά και έπρεπε να αφαιρεθούν.

Στο τέλος όμως όλα πήγαν καλά και το μικρό αγοράκι ετοιμάζεται να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια στο σπίτι, μετά από 320 μέρες νοσηλείας.

Πηγή:mama365.gr