Αρχική News Αντί να επιλύουμε τα προβλήματα, δημιουργούμε νέα προβλήματα πάνω σε αυτά!

Αντί να επιλύουμε τα προβλήματα, δημιουργούμε νέα προβλήματα πάνω σε αυτά!

Από χθες το μεσημέρι (12/06) ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία αύριο την Παρασκευή (14/06) θα κλείσουν λόγω της έντονης ζέστης.

Αυτή η απόφαση προέκυψε μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις “φούρνους” αίθουσες διδασκαλίας και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της θερμοκρασίας τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, την απόφαση αυτή αρκετοί γονείς δεν την υποδέχτηκαν θετικά, οι οποίοι τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του τι να κάνουν με τα παιδιά τους όταν θα σχολάσουν νωρίς.

Ενώ αρκετοί επισημαίνουν, ότι πέραν του κλεισίματος των σχολείων της Παρασκευής, είναι και οι αργίες της Αναλήψεως (σ.σ. σήμερα) και του κατακλυσμού σε αυτήν την περίοδο, κάτι που προσθέτει ακόμη περισσότερη πίεση στους γονείς, που πρέπει να βρουν τρόπους να διαχειριστούν τα παιδιά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντί να εξετάσουν άμεσες λύσεις, όπως η εγκατάσταση κλιματισμού στα σχολεία, η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φαίνεται να προτιμούν προσωρινές λύσεις, που δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι, αντί εν έτη 2024 να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όπως θα έπρεπε, δημιουργούμε νέα, προκαλώντας αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς και μαθητές στην Κύπρο.

Του Παναγιώτη Τούμπα
LemesosBlog.com