Αρχική News Έκρηξη «ασυνήθιστων» λοιμώξεων σε βρέφη και νήπια – Τα συμπτώματα και οι...

Έκρηξη «ασυνήθιστων» λοιμώξεων σε βρέφη και νήπια – Τα συμπτώματα και οι συστάσεις

Έρευνα:-Την-έδιωξαν-από-το-Μακάρειο-για-e30-και-έχασε-δίδυμα

Λοιμώξεις γαστρεντερικού, λοιμώξεις του δέρματος, λοιμώξεις αναπνευστικού και ουρολοιμώξεις βρίσκονται σε έξαρση αυτή την περίοδο.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, μίλησε στο OMEGAlive κι ανέφερε ότι οι λοιμώξεις αναπνευστικού δεν είναι συνηθισμένες αυτή την περίοδο διότι είναι πιο συχνές τον χειμώνα.

Πληρότητες

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία, στο Μακάρειο Νοσοκομείο η πληρότητα αγγίζει το 90% η οποία θεωρείται αυξημένη για την καλοκαιρινή περίοδο προσθέτοντας ότι νοσηλεύονται 28 παιδιά κυρίως βρέφη και νήπια με διάφορε λοιμώξεις.

Παιδιά με COVID-19

Στο Μακάρειο αυτή την στιγμή, όπως δήλωσε ο κ. Ηλία νοσηλεύονται 3 παιδιά με κορωνοϊό τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού.

Λοιμώξεις

Όσον αφορά στις λοιμώξεις αναπνευστικού δεν είναι συνηθισμένες αυτή την περίοδο γιατί είναι πιο συχνές την χειμερινή περίοδο και συστήνεται τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι, όταν είναι άρρωστα. «Να μην πηγαίνουν στο βρεφοκομείο ή παιδικό σταθμό για να μειωθεί η μεταδοτικότητα και η διασπορά», είπε ο κ. Ηλία.

Παράλληλα, οι λοιμώξεις δέρματος είναι συνηθισμένες κυρίως λόγω της θάλασσας και της πισίνας όπου μπορεί να υπάρχει κόσμος ή να μην χλωριώνεται επαρκώς.

Στις λοιμώξεις γαστρεντερικού, σύμφωνα με τον κ. Ηλία, εκδηλώνεται με τάση για εμετό επειδή προσβάλει το έντερο και υπάρχει πόνος στην κοιλιά.

Τα συμπτώματα της μικροβιακής γαστρεντερίτιδας είναι ο υψηλός πυρετός και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ειδικά στα βρέφη προσθέτοντας ότι εάν το παιδί και έχει μειωμένη ούρηση και δεν παράγει δάκρια στο κλάμα πρέπει να το παρακολουθήσει παιδίατρος.

Στην οξεία γαστρεντερίτιδα συστήνεται  η λήψη ηλεκτρολυτικών διαλυμάτων για αποφυγή αφυδάτωσης ενώ παράλληλα θα πρέπει να ακολουθεί δίαιτα όπου θα πρέπει να αποφεύγονται οι τροφές πλούσιες σε κυτταρίνη και λιπαρά ενώ δεν χρειάζονται χορήγηση αντιβιοτικών στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Τέλος ο κ. Ηλία συνέστησε τα παιδιά να μην εκτίθενται στον ήλιο διότι αυξάνεται  ο κίνδυνος σοβαρής αφυδάτωσης.

Πηγή:omegalive.com.cy