Αρχική News Στο Μακάρειο Νοσοκομείο επτά παιδιά με κορωνοϊό – τα πλείστα βρέφη

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο επτά παιδιά με κορωνοϊό – τα πλείστα βρέφη

Στο-Μακάρειο-Νοσοκομείο-επτά-παιδιά-με-κορωνοϊό-–-τα-πλείστα-βρέφη

Νέα έξαρση κρουσμάτων στην κοινότητα έφερε αυξημένες νοσηλείες και στο Μακάρειο Νοσοκομείο – 7 παιδιά νοσηλεύονται… τα περισσότερα βρέφη – Τι αναφέρει για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Δρ. Αβραάμ Ηλία και που οφείλεται η έξαρση

Αυξημένες είναι οι εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες, ελέω και της περαιτέρω διασποράς που παρατηρείται στην κοινότητα. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ αν και παρουσιάζεται γενικά αύξηση ασθενών με covid, εντούτοις όπως διαμηνύεται η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και παρακολουθείται καθημερινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία την τελευταία βδομάδα κατά μέσο όρο νοσηλεύονται 6 παιδιά με covid, γεγονός που καταδεικνύει αύξηση στις νοσηλείες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 7 παιδιά κατά πλειοψηφία βρέφη και αυτό οφείλεται κυρίως στην χαλάρωση των μέτρων, καθώς και στο υπερμεταδοτικό νέο στέλεχος» είπε.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Αβραάμ τα περισσότερα παιδιά εμφανίζουν πυρετούς περισσότερες ημέρες από ότι συνηθίζεται, δηλαδή για περίπου 3 με 4 ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύονται και με γαστρεντερικές διαταραχές.

Υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν οι γονείς να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και προσωπικής υγιεινής για το καλό τόσο των ιδίων, όσο και των παιδιών τους.

Πηγή:cyprustimes.com