Αρχική News Με εξαιρετική επιτυχία το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ της Μελίνης

Με εξαιρετική επιτυχία το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ της Μελίνης

Με-εξαιρετική-επιτυχία-το-Μελένιο-Παιδικό-Φεστιβάλ-της-Μελίνης

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη διοργάνωση του Μελένιου Παιδικού Φεστιβάλ που έλαβε χώρα χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Μελίνη.

Το φεστιβάλ αυτό ήταν μια μελένια οικογενειακή απόδραση για μικρούς και μεγάλους, το οποίο επέστρεψε μετά από διακοπή δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ήταν αφιερωμένο στον χορό των μελισσών, στον τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες επικοινωνούν μεταξύ τους για το που ακριβώς βρήκαν νέκταρ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και όσοι νιώθουν παιδιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πληθώρα ψυχαγωγικών, δημιουργικών και επιμορφωτικών δράσεων όπως δημιουργικά εργαστήρια, παραμύθια, τραγούδια, δημιουργία ξενοδοχείων Μελισσών, χειροποίητων καλλυντικών με μελισσοκέρι και κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά βοηθειών, ζωγραφική με θέμα την Μέλισσα, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Σκοπός των δραστηριοτήτων ήταν να μάθουν τα παιδιά για τη ζωή των μελισσών, να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν τη γνώση για τον τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική αλυσίδα και το μέλλον του πλανήτη.  

Οι επισκέπτες επίσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, όχι μόνο της ορεινής Λάρνακας αλλά από όλες τις περιοχές του νησιού.

 

Πηγή:cyprusreporter.cy

Πηγή οπτικογραφικού υλικού: Cyprus Media