Αρχική News Διοικητικά προβλήματα στα νηπιαγωγεία. «Έκοψαν 116 σχολικούς βοηθούς»

Διοικητικά προβλήματα στα νηπιαγωγεία. «Έκοψαν 116 σχολικούς βοηθούς»

Διοικητικά-προβλήματα-στα-νηπιαγωγεία.-«Έκοψαν-116-σχολικούς-βοηθούς»

Διοικητικά προβλήματα σε νηπιαγωγεία – «Έκοψαν 116 σχολικούς βοηθούς» – «Δεν μπορεί τα νηπιαγωγεία να είναι παραγκωνισμένα» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Απόστολος Σκουρουπάτης

Προβληματισμό προκαλεί η μερική υποστελέχωση σε διευθυντικές θέσεις στα δημόσια νηπιαγωγεία, η οποία εξαναγκάζει τους νηπιαγωγούς να επιτελούν διπλό ρόλο, την ώρα που η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη σύμβαση των 116 σχολικών βοηθών που προσλήφθηκαν για καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επιτήρηση των παιδιών και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς κατά τις υπόλοιπες ώρες του ωρολογίου προγράμματος.

 

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Απόστολος Σκουρουπάτης, εκφράζει την έντονη αντίδραση του για το γεγονός ότι «έκοψαν τους 116 σχολικούς βοηθούς που είχαν τοποθετηθεί για να βοηθήσουν για τους σκοπούς της πανδημίας στα σχολεία, τη στιγμή που εδώ και χρόνια διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη περίπου 60 διευθυντικών θέσεων στα νηπιαγωγεία».

Σημειώνει δε, πως πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα και εξηγεί πως «διοικητικά ένα διθέσιο νηπιαγωγείο πρέπει να διευθύνεται από ένα βοηθό διευθυντή και ένα τριθέσιο νηπιαγωγείο πρέπει να διευθύνεται από ένα διευθυντή».

Ο κ. Σκουρουπάτης προσθέτει επίσης πως «με βάση τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, 29 διθέσια νηπιαγωγεία διευθύνονται από απλό νηπιαγωγό και 29 τριθέσια διευθύνονται από βοηθό διευθυντή. Αυτό το πράγμα μας δημιουργεί διοικητικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων».

Τόνισε δε, ότι δεν μπορεί ένας απλός νηπιαγωγός, με τον ελάχιστο χρόνο που του δίνεται, να διοικεί νηπιαγωγείο. «Πρέπει να υπάρχει εκεί ένας διευθυντής με την απαιτούμενη εμπειρία, ούτως ώστε να διευθύνεται σωστά διοικητικά, και οι νηπιαγωγοί να είναι μέσα στις τάξεις», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρουπάτης.

«Όλα τα τμήματα», συνεχίζει, «στο δημόσιο έχουν διευθυντές και βοηθούς διευθυντές και τα πλείστα δημοτικά έχουν διευθυντή και βοηθό διευθυντή. Δεν μπορεί τα νηπιαγωγεία να είναι παραγκωνισμένα, να είναι υποστελεχωμένα και την ίδια ώρα να έρχεται το Υπουργείο και να εξαγγέλλει επέκταση της προδημοτικής, χωρίς να περιλαμβάνεται μέσα το δημόσιο».

«Αυτά είναι κτυπήματα απευθείας στο δημόσιο νηπιαγωγείο και πρέπει να τα υποδεικνύουμε», υπογραμμίζει καταληκτικά ο κ. Σκουρουπάτης.

Πηγή:cyprustimes.com