Αρχική Family Fun Νοέμβριος στο Κυπριακό Μουσείο: δωρεάν συναντήσεις παιδιών με καλλιτέχνες

Νοέμβριος στο Κυπριακό Μουσείο: δωρεάν συναντήσεις παιδιών με καλλιτέχνες

ΑΤΖΕΝΤΑ · ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δύο συναντήσεις του Νοεμβρίου φέρνουν παιδιά 7–12 ετών σε διάλογο με καλλιτέχνες και αρχαιολογικά εκθέματα στο Κυπριακό Μουσείο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με περιορισμένες θέσεις και απαραίτητη κράτηση.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΥΤΑ

  • 7 και 21 Νοεμβρίου 2026, 10:00–11:45.
  • Για παιδιά 7–12 ετών · δωρεάν συμμετοχή.
  • Αυτοτελείς συναντήσεις με απαραίτητη κράτηση.

Μια επίσκεψη σε μουσείο μπορεί να ξεκινήσει με μια απλή ερώτηση: τι βλέπεις που εγώ δεν πρόσεξα; Στο πρόγραμμα «Συνομιλώντας με καλλιτέχνες στο Κυπριακό Μουσείο», η παρατήρηση γίνεται αφορμή για διάλογο και δημιουργία, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη συνάντηση.

Οι δύο ημερομηνίες του Νοεμβρίου

Πότε Καλλιτέχνιδα Ωρα
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026 Εφη Σαββίδη 10:00–11:45
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2026 Κυριακή Κώστα 10:00–11:45

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, οι συναντήσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7–12 ετών και είναι αυτοτελείς. Επομένως, κάθε συνάντηση αποτελεί ξεχωριστή επιλογή συμμετοχής και δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί ως ενιαίο υποχρεωτικό πακέτο.

Ζώα, αρχαία εκθέματα και σύγχρονη τέχνη

Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από αναπαραστάσεις ζώων σε αρχαιολογικά εκθέματα και από την πρακτική των προσκεκλημένων καλλιτεχνών. Συνδυάζει θέαση και διάλογο για την τέχνη με δημιουργική δραστηριότητα. Την επιμέλεια έχουν η μουσειοπαιδαγωγός Ελενα Παναγιώτου και ο εικαστικός Παναγιώτης Ανδρέου.

Με μια ματιά

  • Χώρος: Κυπριακό Μουσείο, Λευκωσία.
  • Ηλικίες: 7–12 ετών.
  • Κόστος: δωρεάν.
  • Θέσεις: 10 συμμετέχοντες, με σειρά προτεραιότητας.
  • Πληροφορίες: 99883150.
  • Κράτηση: απαραίτητη, μέσω του συνδέσμου της επίσημης ανακοίνωσης.

Πριν οργανώσετε την επίσκεψη

Ελέγξτε την επίσημη ανακοίνωση και επικοινωνήστε για τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Η δημοσίευση του προγράμματος δεν σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελεύθερες θέσεις. Στην ίδια επικοινωνία μπορείτε να ρωτήσετε για την ώρα προσέλευσης, τη διαδικασία παραλαβής και τυχόν ανάγκες προσβασιμότητας του παιδιού.

Μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί χωρίς να του κάνετε μάθημα αρχαιολογίας: εξηγήστε πού θα πάει, με ποια καλλιτέχνιδα θα συναντηθεί και ότι θα έχει χώρο να παρατηρήσει και να δημιουργήσει. Μια ερώτηση όπως «ποιο ζώο θα ήθελες να ανακαλύψεις πάνω σε ένα παλιό αντικείμενο;» αρκεί για να ανοίξει η κουβέντα.

Και μετά τη συνάντηση;

Αντί για το γενικό «σου άρεσε;», δοκιμάστε να ρωτήσετε ποιο αντικείμενο θυμάται ή ποια απορία θα ήθελε να ξανακοιτάξει. Μια μικρή ζωγραφιά στο σπίτι μπορεί να συνεχίσει τη συζήτηση, χωρίς να χρειάζεται το αποτέλεσμα να μοιάζει με έργο καλλιτέχνη.