Αρχική News «Finger Foods»: 3 τρόφιμα που το μωρό μπορεί να φάει με τα...

«Finger Foods»: 3 τρόφιμα που το μωρό μπορεί να φάει με τα χέρια του

«finger-foods»:-3-τρόφιμα-που-το-μωρό-μπορεί-να-φάει-με-τα-χέρια-του

Είναι σημαντικό να εισάγετε στη διατροφή του μωρού σας «finger foods», τρόφιμα δηλαδή που μπορεί να φάει με τα χέρια καθώς του δίνετε τη δυνατότητα να τα «εξερευνήσει» και να εξοικειωθεί με τις υφές και τις μυρωδιές τους.

Υπάρχουν πολλά «finger foods»- τρόφιμα που τα μωρά μπορούν να φάνε με τα χέρια τους. Αυτό βοηθά τα μωρά να ανακαλύψουν τις διάφορες τροφές και να είναι πιο δεκτικά μεγαλώνοντας στην διατροφική ποικιλία.

Φυσικά, αν και αυτού του είδους η ελευθερία είναι ωφέλιμη από τα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού, πρέπει πάντα υπάρχει επίβλεψη και διατροφική ισορροπία.

3 τρόφιμα που τα μωρά μπορούν να φάνε με τα χέρια τους

#1 Ώριμα φρούτα

Τα φρούτα βοηθούν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και στη διέγερση της σύνθεσης του κολλαγόνου και πρέπει να εμπεριέχονται στη διατροφή κάθε μωρού.

Όταν προσφέρετε ένα ώριμο φρούτο στο μωρό, αρχίζει και συνηθίζει την υφή και τη γλυκιά γεύση του. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μην δυσκολευτείτε να κάνετε τα φρούτα μέρος της διατροφής του παιδιού σας καθώς εκείνο αναπτύσσεται.

#2 Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι πηγή υδατανθράκων. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι το κύριο ενεργειακό «υπόστρωμα» για έντονες δραστηριότητες.

Συνίσταται να μην αποφεύγετε τον περιορισμό των υδατανθράκων κατά την παιδική ηλικία. Αργότερα, μπορεί να έχει νόημα να μειωθεί η παρουσία τους στη διατροφή του παιδιού σας, αλλά όχι όταν είναι ακόμη μικρό.

#3 Τυρί

Το τυρί είναι άλλο ένα ωφέλιμο «finger food». Προτιμήστε τα μαλακά τυριά με ήπια γεύση, όπως το κότατζ, την ανάλατη μυζήθρα και το ανθότυρο.

Η κατάλληλη ηλικία για να βάλετε το τυρί στη διατροφή του μωρού μας είναι η ηλικία των 8 μηνών. Στη φάση αυτή το πεπτικό σύστημα του μωρού έχει αναπτυχθεί, πιθανή δυσανεξία στη λακτόζη έχει υποχωρήσει, η όρεξη του έχει αυξηθεί και είναι έτοιμο να δοκιμάσει και άλλες νέες τροφές. Στην ηλικία αυτή, στόχος είναι η καθιέρωση ενός σταθερού προγράμματος γευμάτων και η αύξηση της ποικιλίας των τροφών με υψηλή θρεπτική αξία.

*Μην ξεχνάτε

Κάθε νέα εισαγωγή τροφίμου στη διατροφή του μωρού σας θα πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου σας και όπως είπαμε πάντα το μωρό χρειάζεται την επίβλεψή σας ενώ ανακαλύπτει νέες γεύσεις και μυρωδιές…

Πηγή:imommy.gr